Versterk klantrelaties en boost loyaliteit: een digitale strategie voor succes

Versterk klantrelaties en boost loyaliteit: een digitale strategie voor succes

In een wereld waar de concurrentie slechts een klik verwijderd is, is het bouwen en onderhouden van sterke klantrelaties essentiëler dan ooit. Voor bedrijven die altijd op zoek zijn naar manieren om klanten te behouden en nieuwe aan te trekken, biedt de digitale omgeving ongekende kansen. Maar hoe benut je deze kansen effectief? In dit artikel delen we enkele strategieën die je helpen om je klantrelaties te versterken en loyaliteit op te bouwen.

» Lees meer

3 redenen om voor server side tagging te kiezen

3 redenen om voor server side tagging te kiezen

Er is steeds meer gaande met betrekking tot online data tracking. Hard nodig, want op die manier kan men meer inzicht krijgen in het gedrag van bezoekers van hun website. Dit betekent dat websites verder geoptimaliseerd kunnen worden naar de wensen van de bezoeker. Dit heeft ook veel voordelen voor de website-eigenaar. Hij is niet alleen in staat om meer conversies te genereren, maar ook om controle en flexibiliteit over de datastructuur te krijgen. 

Toch is nog lang niet iedereen bekend met de voordelen van server side-tagging. Want wat houdt dit precies in? En waarom zou je hiervoor kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en geven we drie goede redenen om dit ook op jouw website te implementeren. 

» Lees meer

De realiteit van de digitale wereld en veiligheid

De realiteit van de digitale wereld en veiligheid

In deze digitale tijd heeft bijna iedereen te maken met online systemen, apps en websites. Elke keer dat we online zijn, laten we een digitale voetafdruk achter. Dat brengt risico’s met zich mee. digitrust.nl is een website die de nadruk legt op het belang van deze bescherming en de risico’s die verbonden zijn aan nonchalant online gedrag. We geven vaak persoonlijke en financiële informatie door zonder te beseffen dat hackers op de loer liggen. Een kleine nalatigheid kan leiden tot verlies van identiteit, financiële schade en meer. Het is essentieel om te begrijpen hoe cruciaal digitale veiligheid is en hoe we ons hier effectief tegen kunnen beschermen.

» Lees meer

Zo helpt een nieuwe taal je aan extra klanten 

Zo helpt een nieuwe taal je aan extra klanten 

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar manieren om het bedrijf te laten groeien. In eerste instantie denk je wellicht aan het toevoegen van producten en diensten, het opzetten van marketingcampagnes en verbeteren van de website. Een nieuwe taal leren kan hier echter ook een steentje aan bijdragen. Voordat je jouw volgende cursus boekt bij een professional als www.ste.nl wil je echter weten hoe deze nieuwe taal jou aan extra klanten kan helpen. Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies hoe je jouw bedrijf kan laten groeien. 

» Lees meer

Hoe werkt linkbuilding anno 2023?

Hoe werkt linkbuilding anno 2023?

Linkbuilding is een techniek om hoger in de zoekmachines te scoren en is door de jaren heen veel veranderd. Ooit was linkbuilding een kwestie van zoveel mogelijk links op een pagina plaatsen. Vrijwel iedere link naar je website droeg bij aan een betere positie in Google. Tegenwoordig is dat heel anders en kijk het algoritme van Google ook naar relevantie en kwaliteit. Backlinks afkomstig van spam websites kunnen zelfs een averechts effect op je ranking hebben. Maar hoe werkt linkbuilding vandaag de dag dan precies? Wij zochten het uit met behulp van pagina’s als Linkbuilding | Rubinkoot.nl. Hier lees jij hoe linkbuilding anno 2023 werkt!

» Lees meer

De belangrijkste social media marketingtrends voor 2023 – volgens marketeers uit de Benelux en Scandinavië

Social media trends 2023

Onderzoek van HubSpot en Meltwater wijst uit dat marketeers in 2023 hun social media marketingbudgetten verhogen en inzetten op online communities, social selling en micro-influencers

Amsterdam, 16 mei 2023 – Het opbouwen van actieve online communities is cruciaal voor je merksucces in 2023. Dat zeggen social media marketeers in het ‘2023 Global Social Media Trends Report’ van HubSpot en partner Meltwater. Het rapport is gebaseerd op onderzoek onder 1.269 social media marketeers in de EMEA-regio, waaronder 100 marketeers in de Benelux en Scandinavië. 

» Lees meer

Tip: kies voor een online marketing bureau Amsterdam

kies voor een online marketing bureau Amsterdam

Online marketing, heb jij al wel eens overwogen om dit in te zetten? Uiteraard zou je ervoor kunnen kiezen om dit zelf te doen. Echter raden we dit alleen aan op het moment dat je hier ook echt verstand van hebt. Heb jij niet de beschikking over de nodige kennis? Dan zal je hier een opleiding voor moeten volgen. Ga vooral niet zomaar wat doen, dit is eerder slecht voor de naam van je bedrijf dan goed. Mocht je geen tijd hebben voor een cursus of hier niet de behoefte aan hebben, neem dan contact op met een online marketing bureau Amsterdam. Tenminste, wanneer u in deze regio actief bent natuurlijk. Goed om te weten dat er in Nederland enorm veel aanbieders zijn. In iedere stad is er wel een partij te vinden die goed werk levert.

» Lees meer

Hoe kan ik ondernemer worden?

Zo kom je te weten of ondernemen iets voor jou is.

Misschien is het slim om te zeggen dat u geen ondernemer kunt worden, maar dat u een ondernemer moet zijn. De meeste ondernemers hebben niet eens een opleiding hiervoor. Waarom niet? Omdat zij blijkbaar weten wat ze moeten doen. Een soort instinct. Toch kunt u natuurlijk leren en lezen over de vaardigheden van het ondernemen. Wij willen u niet ontmoedigen en misschien bent u wel die ene, perfecte ondernemer. Wij vertellen u graag in de volgende alinea’s hoe u de vaardigheden van een goede ondernemer kunt aanleren en hoe u misschien zelf wel een echte ondernemer kunt worden.

» Lees meer

Ik heb klanten. Waarom heb ik nog nieuwe klanten nodig?

Als je eenmaal een fors aantal vaste klanten hebt opgebouwd zou je denken dat je even niet bezig hoeft te zijn met nieuwe klanten werven. Toch is dit niet helemaal waar. Het zit namelijk zo, klanten zijn grillig.

Klanten veranderen. Waarom is het belangrijk om altijd bezig te zijn met het verkrijgen van klanten?

Hoe vervelend het ook is, klanten zijn niet allemaal even trouw. Als ze bij de concurrent een soortgelijk product of dienst een stuk goedkoper vinden zou dat een goede reden kunnen zijn om over te stappen. Om deze reden is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je nieuwe klanten werft.

Waarom verlies ik altijd klanten? Wat kan ik ertegen doen?

Er zijn meerdere reden waarom je klantenbestand kleiner wordt. Dit kan de volgende redenen hebben:

  • Klanten zijn ontevreden over de kwaliteit van je product of dienst
  • Klanten zijn ontevreden over de manier waarop ze worden behandeld door de klantenservice
  • Klanten zijn ontevreden over de prijs van je dienst of product
  • Klanten komen te overlijden

Drie van deze klachten kan je proberen op te lossen door de klant aandacht te geven en onderzoek te doen naar wat precies het probleem is. Kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je product of dienst niet meer helemaal van deze tijd is? Zou het mogelijk zijn dat klanten niet de juiste hulp krijgen bij het kiezen van jouw product of dienst?

Waarom kost het tijd om nieuwe klanten te werven?

Als je aan de slag wilt gaan om klanten te werven dan ga je daar veel tijd in moeten steken. Ten eerste moet je een goed plan bedenken. Hierin zit welke doelgroep je op het oog hebt, bedenk een actie bijvoorbeeld een gratis cadeautje, en zorg ervoor dat je een goed bereikbare website hebt. Om dit allemaal te realiseren ben je inderdaad veel tijd kwijt, dat is gewoon de waarheid.

Heb ik ook nieuwe klanten nodig als ik echt niet meer tijd heb?

Klanten behouden is en blijft een stuk goedkoper dan dat je moet proberen om nieuwe klanten te gaan zoeken. Als je dit wilt bereiken dien je ervoor te zorgen dat je een goede klantrelatie hebt opgebouwd. Als hulpmiddel zou je hiervoor een tevredenheidsonderzoek kunnen gebruiken. Hierdoor weet je precies wat je klanten van je vinden en wat er eventueel verbeterd zou moeten worden.

Wanneer kan je nee zeggen tegen nieuwe klanten?

Als er echt geen andere optie is en je nee moet zeggen tegen nieuwe klanten, wees dan gewoon eerlijk. Geef altijd de reden aan waarom je als antwoord nee moet zeggen. Wat je ook nog zou kunnen doen als je echt geen gelegenheid hebt om deze ene nieuwe klant te helpen is deze door te sturen naar een concurrent. Bedenk altijd dat je, wanneer je nee moet verkopen, dit altijd moet proberen om op een positieve manier te doen.

1 2