Hoe werkt linkbuilding anno 2023?

Hoe werkt linkbuilding anno 2023?

Linkbuilding is een techniek om hoger in de zoekmachines te scoren en is door de jaren heen veel veranderd. Ooit was linkbuilding een kwestie van zoveel mogelijk links op een pagina plaatsen. Vrijwel iedere link naar je website droeg bij aan een betere positie in Google. Tegenwoordig is dat heel anders en kijk het algoritme van Google ook naar relevantie en kwaliteit. Backlinks afkomstig van spam websites kunnen zelfs een averechts effect op je ranking hebben. Maar hoe werkt linkbuilding vandaag de dag dan precies? Wij zochten het uit met behulp van pagina’s als Linkbuilding | Rubinkoot.nl. Hier lees jij hoe linkbuilding anno 2023 werkt!

Let vooral goed op de kwaliteit en relevantie

Bij linkbuilding is het tegenwoordig vooral belangrijk om op kwaliteit en relevantie te letten. Ga dus goed na of een platform voldoende kwalitatief is om er een backlink naar jouw website op te plaatsen. Dit doe je onder andere door de content op het platform zelf te beoordelen. Is de content kwalitatief geschreven en biedt het daadwerkelijk meerwaarde? Of staat de website vol met spelfouten? In het laatste geval kun je beter nog even verder zoeken. Als de website op het eerste gezicht kwalitatief lijkt, kun je de website verder bestuderen.

Houd er ook rekening mee dat de backlink logisch moet zijn. Er moet dus daadwerkelijk een link te leggen zijn tussen de onderwerpen van de twee websites. Het merendeel van je linkprofiel behoort uit logische links te bestaan. Het maakt niet uit als er eens in de zoveel tijd een backlink geplaatst wordt die iets minder relevant is, maar over het algemeen moeten de links dus wel relevant zijn.

Maak gebruik van de juiste anchors

Het is belangrijk dat je linkprofiel natuurlijk blijft. Daarom is het ook zo belangrijk dat de links relevant zijn. Om het linkprofiel zo natuurlijk mogelijk te houden, moet je ook de juiste anchors gebruiken. Probeer bijvoorbeeld te variëren. Verwerk de anchors daarnaast in content van toegevoegde waarde. Op die manier is de kans het grootst dat de link ook effect heeft op je ranking.

Hoe werkt linkbuilding anno 2023?

Schakel een specialist in

Wil jij er zeker van zijn dat linkbuilding het juiste effect geeft? Dan kan het verstandig zijn om een specialist in te schakelen. Ga goed na of de partij in kwestie daadwerkelijk op de hoogte is van de nieuwste technieken. Een specialist beschikt over de juiste expertise en over een groot netwerk, waardoor hij in staat is om goede resultaten te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *