Zo maak je van jouw bedrijfspand een effectief reclamemiddel 

Zo maak je van jouw bedrijfspand een effectief reclamemiddel

Het bedrijfspand is voor veel ondernemers een grote kostenpost. Maar door het pand met behulp van gevelreclame om te toveren tot een effectief reclamemiddel kan het bedrijfspand je ook geld opleveren. In dit blog informeren we je over de mogelijkheden. 

Dit zijn de mogelijkheden van gevelreclame 

  • Doosletters 
  • Lichtbakken 
  • Spandoeken 
  • Freesletters 
  • Reclameborden 

Doosletters 

Doosletters zijn de meest flexibele vorm van gevelreclame, omdat je iedere doosletter een unieke kleur en vorm kunt geven. Doosletters worden ook wel ‘3D-letters’ genoemd. Ze hebben ingebouwde led verlichting waardoor je reclameboodschap niet alleen overdag, maar ook ’s avonds zichtbaar is. 

Lichtbakken 

Lichtbakken bestaan uit één geheel en zijn de ideale oplossing voor gevelreclame als je bedrijfspand bijvoorbeeld in een winkelstraat is gevestigd. Je kunt een lichtbak namelijk haaks op de muur monteren, zodat het van ver weg zichtbaar is dat jouw bedrijf in het pand gevestigd is.  

Zo maak je van jouw bedrijfspand een effectief reclamemiddel

Een lichtbak is niet alleen rechthoekig of vierkant verkrijgbaar. Je kunt ook kubussen en cirkels laten maken. Het grote voordeel van een lichtbak, is dat de montage eenvoudig is doordat de lichtbak uit één geheel bestaat. Door de ingebouwde verlichting valt je reclameboodschap dag en nacht op. 

Spandoeken 

Spandoeken zijn ideaal als je regelmatig een andere boodschap naar je doelgroep wilt communiceren. Dit is ook de reden dat je veel tuincentra en bouwmarkten ziet met spandoeken op de gevel. 

Zo maak je van jouw bedrijfspand een effectief reclamemiddel

Door een aluminium frame op de gevel te laten monteren, kun je eenvoudig steeds een ander spandoek vast binden. En doordat spandoeken relatief goedkoop zijn is het niet alleen een flexibele, maar ook een voordeligere vorm van gevelreclame. 

Freesletters 

De meest stijlvolle vormen van gevelreclame, is gevelreclame met behulp van freesletters. Freesletters zijn dunne letters gemaakt van bijvoorbeeld kunststof of RVS. Freesletters kun je op de gevel monteren of op het dak. 

Hoewel de freesletters geen ingebouwde verlichting hebben, kun je ze wel degelijk op een stijlvolle manier verlichten. Namelijk door er van boven of van onder ledspots op te laten schijnen. 

Reclameborden 

Reclameborden zie je vaak terug bij bedrijven die diensten leveren. De borden zijn namelijk bijzonder geschikt om een opsomming van diensten te communiceren. Meestal worden reclameborden vlakbij de ingang van een bedrijfspand gemonteerd, zodat voorbijgangers zien welke diensten het bedrijf allemaal levert. 

Waar kun je gevelreclame laten maken? 

Gevelreclame kun je laten maken bij reclamebureaus, ook wel signingbedrijven genoemd. Wij raden je aan om zowel het ontwerp als de productie bij hetzelfde bedrijf uit te besteden, zodat je één aanspreekpunt hebt voor jouw gevelreclame.  

Bovendien kun je op die manier ook gebruik maken van de expertise van het signingbedrijf om effectieve gevelreclame op maat te laten maken. Doordat ze dagelijks in de weer zijn met gevelreclame weten ze als geen ander hoe ze gevelreclame effectief kunnen inzetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *